Laatste nieuws

Spryng bundelt krachten met Life Terra om voor elke nieuwe klant bomen te planten

Others
Spryng bundelt krachten met Life Terra om voor elke nieuwe klant bomen te planten

Als onderdeel van hun missie om de groenste messagingleverancier in Europa te worden, heeft de Nederlandse messagingprovider Spryng een samenwerking aangekondigd met Life Terra, waarbij het bedrijf belooft een boom te planten voor elke nieuwe klant. Deze samenwerking onderstreept Spryng's toewijding aan verantwoordelijkheid voor het milieu en sluit aan bij Life Terra's missie om 500 miljoen bomen te planten over heel Europa om de biodiversiteit te herstellen, klimaatverandering tegen te gaan en een duurzaam milieu te kweken voor toekomstige generaties.

Spryng's toewijding aan duurzaamheid

Marc Rottinghuis, CEO van Spryng, deelde de motivatie achter de samenwerking. "Bij Spryng geloven we dat bedrijven de verantwoordelijkheid hebben om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Elke kleine stap telt! De beslissing om samen te werken met Life Terra werd gedreven door onze toewijding aan duurzaamheid en onze wens om een tastbaar verschil te maken. Life Terra's indrukwekkende prestaties en ambitieuze doelen spraken ons aan. Door voor elke nieuwe klant een boom te planten, vergroten we niet alleen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar betrekken we ook onze klanten bij een actie waar iedereen baat bij heeft. Het is een partnerschap dat perfect aansluit bij onze waarden en visie op een groenere toekomst."

Kwaliteit en impact verzekeren

Kenzo Voets van Spryng, Business Developer voor de Belgische markt - en plantenliefhebber, die een cruciale rol speelde bij de selectie van Life Terra als NGO-partner, vertelde over het selectieproces. "We hebben een grondig evaluatieproces uitgevoerd om er zeker van te zijn dat onze investering in goede handen zou zijn en echt een verschil zou maken. Life Terra sprong er om verschillende redenen uit. Ten eerste waren hun transparantie en verantwoording in hun activiteiten indrukwekkend. Ze hebben een duidelijke, meetbare impactstrategie en zijn toegewijd aan het monitoren van de groei en gezondheid van de bomen die ze planten. Ten tweede is hun betrokkenheid bij de gemeenschap en hun educatieve programma's van topniveau, waardoor een diepere band met het milieu wordt gestimuleerd. Tot slot lieten hun langetermijnvisie en ambitieuze doel om 500 miljoen bomen te planten ons zien dat ze een substantiële impact willen hebben. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Life Terra vruchtbaar zal zijn en aanzienlijk zal bijdragen aan de wereldwijde herbebossingsinspanningen."

Life Terra's perspectief op de samenwerking met Spryng

Roos van Life Terra toonde zich enthousiast over de samenwerking: "We zijn absoluut enthousiast over deze samenwerking met Spryng. Life Terra's missie is om 500 miljoen bomen te planten in heel Europa om klimaatverandering tegen te gaan en duurzaamheid te bevorderen. De samenwerking met Spryng helpt ons dichter bij dat doel te komen. Het is ongelooflijk motiverend om te zien dat bedrijven zoals Spryng stappen zetten in de richting van duurzaamheid en bijdragen aan een groenere planeet. Deze samenwerking helpt ons niet alleen om meer bomen te planten die bedrijven als Spryng zullen adopteren, maar vergroot ook het bewustzijn over het belang van herbebossing en verantwoordelijkheid voor het milieu." 

Vooruitkijken naar een groenere toekomst 

Dit initiatief wordt gezien als een win-win voor zowel bedrijven als het milieu. Roos hoopt dat deze samenwerking een precedent schept voor andere bedrijven. "Hoe meer bedrijven betrokken raken bij duurzaamheidsinitiatieven, hoe groter de positieve impact die we op de planeet kunnen hebben. Ons doel op de lange termijn is om een zelfvoorzienend netwerk te creëren van individuen en organisaties die zich inzetten voor milieubeheer."

Marc Rottinghuis voegt hieraan toe: "Voor Spryng streven we ernaar om duurzaamheid te integreren in de kern van onze onderneming. Dit kan niet in één dag, maar we nemen stappen. 

Onlangs hebben we ons ook aangesloten bij MVO Nederland. Zij pleiten voor een duurzame economie, ondersteunen bedrijven en sporen de overheid aan om duurzaam ondernemen tot norm te verheffen.

Met 2.000 partners, waaronder 150 grote bedrijven en talloze MKB-bedrijven, is MVO Nederland het grootste netwerk voor duurzame bedrijven in Europa. Om de vooruitgang te meten heeft MVO Nederland de New Economy Index (NEx) ontwikkeld, die de vooruitgang op zeven gebieden bijhoudt: nieuwe rijkdom, circulaire economie, biodiversiteit, eerlijke prijzen, inclusief ondernemen, groene energie en transparante supply chains. Deze index vormt de rode draad in hun werk en de duurzaamheidsagenda's van hun partners.

Door ons aan te sluiten bij MVO Nederland vergroten we niet alleen onze merkwaarde, maar dragen we ook bij aan een zaak die van levensbelang is voor toekomstige generaties. We hopen onze klanten en andere bedrijven te inspireren om zich bij ons aan te sluiten in dit groene initiatief." 

Kenzo benadrukte het uiteindelijke doel om te zorgen voor betekenisvolle en blijvende verandering. "Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat onze inspanningen leiden tot een betekenisvolle en blijvende verandering. We willen de bossen die we hebben geplant zien groeien en weten dat we een rol hebben gespeeld in de strijd tegen klimaatverandering. Dit partnerschap is nog maar het begin en we zijn benieuwd naar de positieve resultaten."

Met deze samenwerking planten Spryng en Life Terra de zaden voor een groenere, duurzamere toekomst, één boom per keer. Wilt u meer weten over de samenwerking, bezoek dan de website van Spryng: www.spryng.be

Over Spryng:

Spryng is een marktleidende leverancier van communicatieoplossingen via SMS, RCS en WhatsApp voor bedrijven. Met een sterke focus op innovatie, gegevensbeveiliging en technologie heeft Spryng een sterke infrastructuur opgebouwd waarmee bedrijven en overheidsinstellingen moeiteloos kunnen communiceren met consumenten, patiënten en inwoners. Spryng is de enige SMS provider in Europa met zowel ISO 27001 als NEN 7510 certificering. Als marktleider in de zorg, logistiek en retail werkt Spryng voor toonaangevende organisaties als Mediamarkt, Coolblue, TUI en Erasmus MC.

Over Life Terra

Life Terra is een uniek, pan-Europees project dat medegefinancierd wordt door de Europese Commissie via het LIFE-programma en dat tot doel heeft 500 miljoen bomen te planten om onze relatie met de natuur te herstellen en bij te dragen aan het matigen van de klimaatverandering. Wij stellen mensen in staat om klimaatactie te ondernemen. Life Terra vergemakkelijkt het planten van bomen, onderwijst toekomstige generaties en ontwikkelt boombewakingstechnologie. Het heeft een unieke tool ontwikkeld om alle geplante bomen te geolokaliseren en te volgen via het Life Terra platform. Meer informatie: www.lifeterra.eu

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws