Laatste nieuws

SMS authenticatie als extra beveiliging

Finance
SMS authenticatie als extra beveiliging

Door de toenemende technologische ontwikkelingen worden hackers steeds innovatiever in het kraken van digitale gegevens. Enkel een gebruikersnaam en wachtwoord zijn vaak niet meer voldoende om de veiligheid te waarborgen.

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de wachtwoorden gevoelig zijn voor hackers. Het gebruik van inadequate wachtwoorden leidt tot een wereldwijd verlies van miljarden euro’s, met name voor de financiële wereld.

SMS wordt vaak ingezet als extra veiligheidsmaatregel. Dit wordt ook wel ‘two-factor authenticatie’ (2FA) genoemd. Dit houdt in dat na het invullen van de gebruikersnaam en het wachtwoord, er een SMS wordt ontvangen met een verificatiecode waarmee vervolgens kan worden ingelogd. Dit zorgt voor een extra beveiligingsstap en een verkleinde kans om slachtoffer te worden van hackers.
Het gevaar is afgenomen en er kan met minder zorgen online gehandeld worden als het gaat om het delen van belangrijke gegevens en documenten.

Spryng biedt specifieke ‘One Time Password’ SMS routes aan voor 2FA verkeer. Dit zijn beveiligde routes en geven de garantie dat berichten binnen enkele seconden worden afgeleverd.

Aangezien Spryng standaard geïmplementeerd is in alle grote authenticatie systemen kunt u direct gebruik maken van deze dienst. Spryng faciliteert deze dienst onder andere voor verschillende banken, ziekenhuizen, gemeenten en overheden.

Heeft u interesse? U kunt contact opnemen met onze SMS specialisten via +32 25 88 19 31 of stuur een e-mail naar info@spryng.nbe. De SMS Gateway van Spryng is te allen tijde gratis en geheel vrijblijvend te testen! Ons team staat 24/7 voor u klaar!

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws