Laatste nieuws

Hoe SMS corona testlocaties verder kan helpen

Gezondheidszorg
Hoe SMS corona testlocaties verder kan helpen

Bijna twee jaar na de eerste COVID-19 besmettingen in Europa, houdt het virus onze maatschappij nog altijd in de greep. Het breed opgezette vaccinatieprogramma maar ook het grootschalig testen kost veel tijd. Snel testen en grondige contactonderzoeken blijven noodzakelijk om de groei van het aantal besmettingen te stoppen. SMS is daarbij een effectief hulpmiddel. Bijvoorbeeld voor GGD’s en testlocaties om afspraken te bevestigen en beveiligingscodes te versturen. Kortom, om snel en veilig te voorzien in een urgente informatiebehoefte.

SMS voor testlocaties en teststraten

In de coronapandemie is het snel en veilig delen van informatie een no-brainer. Vooral als het gaat om het bevestigen van afspraken en het delen van relevante info. Steeds meer GGD’s, corona testlocaties en commerciële teststraten maken dan ook gebruik van SMS als hulp- en communicatiemiddel. Logisch, het is snel en betrouwbaar. Want ook zonder wifi of 4G komen SMS berichten gewoon binnen, via de telefoonlijn. De impact van een SMS is bovendien vele malen groter dan een e-mail, waarvan er dagelijks tientallen binnen komen, (al dan niet in de spambox). Samengevat: SMS heeft een zeer hoge openingsrate én is veilig en betrouwbaar.

2FA en OTP via SMS

De SMS Gateway is dus ook uitermate geschikt om een verificatiecode mee te versturen. Bijvoorbeeld voor een 2FA (Two Factor Authentication) of OTP (One Time Password). De code wordt per SMS naar het betreffende telefoonnummer verzonden en kan (eenmalig) worden ingevoerd om toegang of toestemming te krijgen. Omdat het wachtwoord elke keer wijzigt, minimaliseert u het risico dat niet-geautoriseerden toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie zoals EPD’s en patiëntenportaals. Check-dubbelcheck in een paar seconden! Dat is amper moeite voor heel veel extra veiligheid.

Met ISO en NEN gegarandeerd veilig

Bij het gebruik van SMS diensten is er nog veel meer mogelijk op het gebied van security. Bij Spryng is dat alles gewaarborgd in onze ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Als enige SMS provider in Europa zijn wij in het bezit van beide certificaten. Door strikte maatregelen en protocollen te volgen kunnen wij de bescherming van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie naar onze klanten garanderen. En hun cliënten! ISO 27001 is wereldwijd dé standaard voor informatiebeveiliging. Bij NEN 7510 ligt de focus op de zorgsector en toeleveranciers die persoonlijke gezondheidsinformatie verwerken (zoals Spryng). Dankzij deze certificaten staat Spryng garant voor de veiligheid van gegevens, de verzending en de aankomst van berichten die er echt toe doen. En dat is bij de bestrijding van de coronapandemie van groot belang. Soms zelfs van levensbelang.

SMS werkt in heel Europa tegen corona

Dat SMS goede ondersteuning biedt aan teststraten en testlocaties, zien we ook over de grens. Als je in België in contact bent geweest met een door corona besmet persoon, krijg je als ‘hoog risico-persoon’ een SMS bericht vanuit het nummer 8811. Ook in Frankrijk wordt SMS ingezet om mensen te informeren omtrent corona, via 38663. Een slimme zet van deze overheden, want het was op een gegeven moment niet meer haalbaar om de vele mensen te bellen die mogelijk in contact waren geweest met een besmet persoon. SMS is dan ook een perfect alternatief voor deze tijdrovende telefoongesprekken rond contactonderzoek. Onder meer om adviezen te geven omtrent quarantaine, om een corona test prescription code te sturen en om mensen te informeren over de te nemen maatregelen. Dat scheelt aanzienlijk veel tijd.

Het gemak van SMS

Onze SMS service aan het informatiesysteem van uw testlocatie koppelen is eenvoudiger dan u denkt. Spryng heeft namelijk koppelingen met nagenoeg alle zorgsystemen. Al met één simpele SMS API kunnen uw medewerkers met geautomatiseerde SMS berichten aan de slag. Met een SMS communiceert u helder, vriendelijk, veilig en effectief. En dat maakt iedereen blij. Niet alleen de vele mensen die zich willen laten testen. Maar ook uw personeel!

Efficiënte en snelle corona communicatie

In het kort kun je zeggen dat SMS een veilige en gemakkelijke technologie is om ook (of juíst) tijdens de coronacrisis veel mensen in korte tijd te bereiken. Ook nu, zo’n twee jaar na de eerste corona uitbraak, komt het erop aan om de maatregelen die overheden afkondigen, helder te communiceren. En daar moeten we alle beschikbare middelen voor inzetten, dus ook SMS.

Meer weten?

Dat SMS een effectieve, snelle en zeer betrouwbare manier van communiceren is, dat is gelukkig allang geen geheim meer. Niet alleen voor zorginstellingen, maar ook voor de overheid, multinationals en startups. Weet u al wat Spryng en SMS voor uw organisatie kunnen betekenen? Ga gerust het gesprek aan met een van onze specialisten, want samen komen we tot de beste oplossingen. Neem contact met ons op via info@spryng.be of op +32 25 88 19 31

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws