Laatste nieuws

Hier moet je rekening mee houden als je Spryng vergelijkt met andere leveranciers

Others
Hier moet je rekening mee houden als je Spryng vergelijkt met andere leveranciers

Het is soms lastig om te besluiten waar u rekening mee moet houden als u SMS-leveranciers aan het vergelijken bent. Bij Spryng hechten we waarde aan transparantie en ons motto is ‘what you see, is what you get!’. In dit artikel willen we daarom verduidelijken waar u rekening mee moet houden als u leveranciers aan het vergelijken bent. Laat u niet voor verrassingen komen te staan en vraag goed uit welke kosten erbij komen. Niet alle leveranciers zijn namelijk zo transparant over de kosten die moeten betaald worden. In dit artikel helpen we u een handje op weg. 

SMS leveranciers vergelijken 

Met duidelijke prijzen, geen verborgen kosten en 24 uur per dag (kosteloos) support en klantenservice, stelt Spryng bedrijven in staat om met vertrouwen en duidelijkheid door de complexiteit van SMS te navigeren. 

Veel andere aanbieders kunnen bedrijven lokken met ogenschijnlijk lage SMS-tarieven, om u vervolgens te confronteren met verborgen platformkosten, hoge supportkosten of zelfs de onbereikbaarheid van support. Hun prijzen kunnen op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, maar zodra je deze extra kosten meerekent, worden de werkelijke kosten duidelijk.

Support is kosteloos bij Spryng: binnen 1 minuut geholpen!

Een van onze sterkste punten is onze support. Natuurlijk streven we ernaar dat u zo min mogelijk hulp nodig hebt, omdat dat betekent dat alles naar wens verloopt. Maar soms kunnen er toch dingen misgaan, of misschien vind u het gewoon fijn als er iemand even met u meekijkt. 

Stel dat je bijvoorbeeld SMS gebruikt voor authenticatie en uw gebruikers kunnen niet inloggen omdat ze hun authenticatie-SMS niet hebben ontvangen. Het niet kunnen inloggen kan ernstige gevolgen hebben. Dit geldt ook voor andere situaties, zoals wanneer u een SMS ontvangt om een veilige e-mail te openen, een betaling te doen, of iets anders. Daarom vinden wij het meer dan redelijk dat je geen extra kosten hoeft te maken voor support en dat u binnen 1 minuut geholpen kunt worden. Bij Spryng kunt u ondersteuning krijgen via e-mail, chat en telefonisch, en er is vrijwel altijd een klantenservicemedewerker beschikbaar die uw eigen taal spreekt. Gewoon, goed geregeld. 

Als u SMS in wilt zetten voor een use case die cruciaal is in uw bedrijfsprocessen, dan is het slim om een leverancier te kiezen waar u niet hoeft te betalen voor support, waar u gegarandeerd binnen enkele minuten geholpen wordt, in uw eigen taal. Dit staat natuurlijk nog los van de gemiddelde SMS-prijs die flink omhoog gaat wanneer u onderaan de streep ook, soms zelfs maandelijks een vast bedrag, moet betalen om support te krijgen. Bij sommige leveranciers loopt dit al snel in de duizenden euro’s. 

Geen minimale afname van SMS berichten op maandelijkse basis

Bij Spryng hoeft u geen minimaal aantal berichten af te nemen. In tegenstelling tot veel andere leveranciers, waar u vaak verplicht bent om een bepaald aantal berichten per maand af te nemen, bieden wij flexibiliteit zonder minimumvereisten. Bij andere leveranciers loopt u het risico om toch te moeten betalen voor het vooraf bepaalde minimale aantal berichten, zelfs als u dit aantal niet haalt. Bij Spryng betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt, zonder onnodige verplichtingen of kosten. Een belangrijke overweging om mee te nemen als u niet elke maand hetzelfde volume aan SMS-berichten verstuurt. 

Belangrijk als je SMS leveranciers vergelijkt

Bij veel messaging leveranciers worden bedrijven geconfronteerd met extra kosten bovenop de basisprijs van SMS-berichten. Deze extra kosten kunnen onder meer bestaan uit onboardingkosten, platformkosten en toeslagen voor prioritaire routes voor authenticatieverkeer. Het toevoegen van deze extra diensten kan aanzienlijk bijdragen aan de uiteindelijke kosten per SMS. Het is daarom verstandig om deze factoren mee te nemen bij het berekenen van de totale kosten van het gebruik van een messaging service. Het vergelijken van verschillende aanbieders op basis van hun tariefstructuur en de inclusie van extra diensten kan helpen om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften en het budget van het bedrijf.

Scenario prijsopvraag Spryng vergelijken met alternatieve SMS-leverancier ‘Bedrijf X’

Bij het vergelijken van kosten tussen Spryng en Bedrijf X, laten we een scenario bekijken voor het verzenden van SMS-berichten. Bij Spryng bieden we transparante prijzen, bijvoorbeeld 0,045 cent per SMS. Als u gebruik wilt maken van meerdere accounts of sub-accounts, brengen we daar toegankelijke kosten voor in rekening. De prijs per SMS wordt dus eenvoudig berekend op basis van deze factoren.

Bij Bedrijf X wordt een prijs per SMS aangeboden, laten we zeggen 0,044. Echter, naast deze basisprijs zijn er extra kosten die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs per SMS. Hieronder volgt een overzicht:

  • Minimale maandelijkse afname van 40.000 berichten: Hierdoor betaalt u zelfs als u minder berichten verstuurt dan dit minimum.
  • Support kosten: Een vast bedrag van €500,- per maand.
  • Platform fee: Een extra bedrag van €45,- per maand.

Laten we deze kosten meenemen in een voorbeeldberekening:

Stel, u verstuurt in totaal 30.000 SMS-berichten per maand, terwijl u verwacht had om 40.000 berichten te sturen.

Bij Spryng:

  • Kosten per SMS: 0,045 cent
  • Totale kosten: 30.000 * 0,045 = 1350,-

Bij Bedrijf X:

  • Basisprijs per SMS: €0,044 cent
  • U bereikt niet de afgesproken 40.000 berichten, dus helaas moet u wel voor 40.000 berichten betalen. Totale kosten voor ondanks het niet halen van de minimumafname: 40.000 (0,044 * 40.000) €1760,-
  • Support kosten: €500,-
  • Platform fee: €45,-
  • Totale kosten bij Bedrijf X: €1760,- + €500 + €45 = €2305,-

Zoals u kunt zien, lijkt de basisprijs per SMS bij Bedrijf X iets lager te zijn, maar de extra kosten voor niet gehaalde minimum afname, support en platform fees kunnen de uiteindelijke kosten significant verhogen in vergelijking met Spryng. Het is daarom essentieel om al deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een messaging provider.

Klaar om het voordeel van Spryng te ervaren?

Neem geen genoegen met de op één na beste SMS oplossing. Kies voor Spryng en ervaar zelf het verschil. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe Spryng uw communicatiestrategie naar een hoger niveau kan tillen. Het succes van uw organisatie is onze prioriteit en wij zijn er om u bij elke stap te helpen. Ontdek meer op onze website: www.spryng.be

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws