Laatste nieuws

De toegevoegde waarde van SMS voor de financiële sector

Finance
De toegevoegde waarde van SMS voor de financiële sector

SMS zorgt ervoor dat systemen beter beveiligd zijn tegen ongeautoriseerde toegang. Zo kunnen bedrijven in de financiële sector SMS inzetten voor bijvoorbeeld TAN-codes, authenticatie, betalingsherinneringen en meldingen omtrent diverse statussen.

Veilig internetbankieren
Bedrijven in de financiële sector hebben de mogelijkheid om via een SMS Gateway TAN-codes te versturen naar hun klanten. Zo kunnen banken bijvoorbeeld een geautomatiseerd SMS bericht middels een beveiligde verbinding versturen, met een specifieke code. Deze code kan toegang bieden tot de beveiligde omgeving van het Internet Bankieren en hierdoor wordt internetbankieren nog makkelijker en veiliger. Als bijkomend voordeel voor zowel klanten als banken is de e-dentifier is niet langer nodig.

Authenticatie per SMS
SMS authenticatie wordt steeds vaker ingezet om medewerkers toegang te geven tot een online thuiswerkplek of het bedrijfsnetwerk.

Het vinden van een sterk wachtwoord wordt steeds moeilijker en hackers worden steeds slimmer. Het gebruik van ongeschikte wachtwoorden kan leiden tot een wereldwijd verlies, in met name de financiële wereld.

SMS authenticatie biedt hiervoor de juiste oplossing, omdat bedrijven over een beveiligde verbinding een geautomatiseerd SMS bericht kunnen versturen naar de mobiele telefoon van een medewerker. Het SMS bericht omvat een code die toegang biedt tot de beveiligde omgeving van het bedrijf en hiermee wordt bevestigd of de gebruiker daadwerkelijk is wie hij of zij beweert te zijn. Dit verbetert de beveiliging van bedrijfsnetwerken en online zelf werkplekken aanzienlijk en daarbij zorgt SMS authenticatie voor kostenbesparing aangezien fysieke tokens, zoals een smartcard, kunnen worden vervangen door een One Time Password per SMS.

Machine-to-Machine communicatie via SMS
Naast het leveren van authenticatie per SMS, maken veel financiële dienstverleners gebruik van SMS diensten voor Machine-to-Machine communicatie. Middels onze SMS Gateway worden de hele dag/week SMS berichten met virtuele betaalopdrachten naar het Internet Bankieren-systeem gestuurd. Hierop antwoordt het systeem met een response SMS. Dit proces geeft exact de handelingen weer, die een gebruikelijke klant zou verrichten op het moment dat diegene een betaalopdracht middels internet bankieren uitvoert. Hierdoor komen storingen direct aan het licht en kunnen de banken daar adequaat op reageren.

Informeren omtrent diverse statussen
Het proactief versturen van SMS berichten met informatie omtrent diverse statussen rondom verzekeringsaanvragen levert een enorme kostenbesparing op voor grote verzekeraars, omdat de klantenservice niet meer wordt belast. Ook kan de SMS Gateway van Spryng gebruikt worden om klanten per SMS te herinneren aan het activeren van hun reisverzekering of in de incasso-branche om personen te herinneren aan hun openstaande rekeningen.

Waarom SMS?
Natuurlijk kan er beweerd worden dat SMS oplossingen ook vervangen kunnen worden door e-mail. Echter, uit onderzoek is gebleken dat banken en verzekeraars SMS verkiezen boven e-mail, omdat de attentiewaarde van SMS bijna 5 keer zo hoog is. 98% van alle SMS berichten wordt inmiddels binnen 5 minuten gelezen. Daarnaast is een groot voordeel dat de kosten van SMS bijzonder laag zijn in vergelijking met traditionele media, zoals het voeren van een telefoongesprek of het versturen van een brief.

Start daarom vandaag nog met de SMS Service van Spryng! Neem contact op via +32 (0)2 588 19 31 of stuur een e-mail naar info@spryng.be. U kunt binnen enkele minuten gebruik maken van onze SMS diensten. Uiteraard kan onze SMS Gateway ook gekoppeld worden met andere systemen door gebruik te maken van onze SMS API.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws