Laatste nieuws

De milieuvriendelijke aanpak van Spryng: Verminderen van ecologische voetafdrukken met SMS

Finance
De milieuvriendelijke aanpak van Spryng: Verminderen van ecologische voetafdrukken met SMS

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in deze tijd. De aarde is onze gezamenlijke thuis en we moeten haar beschermen. Termen als "milieuvriendelijk", "milieubewust" en "duurzaam" duiken steeds vaker op op productetiketten en in bedrijfsrichtlijnen. Hoewel veel bedrijven deze termen gebruiken voor productpromotie, is het niet altijd duidelijk of deze bedrijven echt een verschil maken. Dit is waar Spryng anders is. Wij proberen actief een verschil te maken waar we kunnen.

SMS provider is een milieuvriendelijk bedrijf

We doen ons best om onze ecologische voetafdruk klein te houden, maar onze kernactiviteit als SMS provider is waarschijnlijk het meest duurzaam van alles wat we doen. SMS versturen is veel milieuvriendelijker dan e-mails versturen. Je vraagt je misschien af waarom dat zo is? Nou, om e-mails te versturen zijn apparaten nodig die veel energie verbruiken. De hoeveelheid energie (en dus CO2 uitstoot) die nodig is om deze data te beheren en te transporteren is vele malen groter dan wat gebruikt wordt voor het versturen van SMS.

Waarom SMS 'groener' is dan e-mail

Onderzoeker/auteur Mike Berners-Lee (en broer van Tim Berners-Lee, de uitvinder van het internet) heeft de CO2-voetafdruk van e-mail en een SMS bepaald. Voor een eenvoudige e-mail kwam hij uit op 4 gram CO2-uitstoot. Voor een SMS (met 160 tekens) berekende de onderzoeker een uitstoot van 0,014 gram CO2, een fractie van e-mail. Dit komt vooral omdat SMS verstuurd wordt via de technologie van een telefoon en niet via het internet.

Minder papierafval door SMS te versturen

Naast de veel lagere CO2 uitstoot bij het versturen van SMS is er ook een "groen" voordeel van het versturen van SMS. Onze klanten gebruiken minder papier door het gebruik van SMS service (minder brieven en reclame die per post worden verstuurd en minder interne "papieren" communicatie, etc.). Om nog maar te zwijgen over het feit dat SMS marketing campagnes veel effectiever zijn dan papieren reclame. De kernactiviteiten van Spryng zijn al een stap in de goede richting naar een duurzamere toekomst. Maar wat doen we nog meer om onze duurzaamheidsdoelen echt naar een hoger niveau te tillen?

Duurzaamheid in alles wat we doen

Bij Spryng willen we een gezonde wereld achterlaten voor onze toekomstige generaties. Dit betekent dat we graag bijdragen aan een duurzamer leven en werken. Dat doen we op een manier die bij Spryng past. Dat wil zeggen: praktisch en doenbaar, duidelijk en eerlijk. Hieronder hebben we kort samengevat hoe dit vertaald is naar onze werkplek:

  • De medewerkers van Spryng komen allemaal met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor.
  • Onze procedures en systemen zijn zo gedigitaliseerd dat we nauwelijks papier gebruiken, zelfs niet om te printen.
  • We lunchen elke dag samen, met het hele team. We proberen voedzaam en gezond voedsel te kopen om ons team energie te geven en we zorgen voor zo min mogelijk voedselverspilling. 
  • We doneren jaarlijks aan goede doelen die zich inzetten voor mensen in nood en het welzijn van onze planeet. 
  • We gebruiken geen plastic of kartonnen drinkbekers, we gebruiken tassen en glazen voor onze (Fair Trade) koffie en thee.

We zijn nog steeds actief op zoek naar meer dingen/projecten die we kunnen doen om Spryng nog 'groener' te maken. Wilt u ook uw ecologische voetafdruk verkleinen door SMS te gebruiken of heeft u ideeën/suggesties om Spryng milieuvriendelijker te maken, neem dan nu contact met ons op via info@spryng.be.

Deel deze Spryng posts

Meer nieuws