Hoe kan ik een SMS of groepSMS versturen?

Support • SMS versturen • Hoe kan ik een SMS of groepSMS versturen?

Via Spryng kunt u zeer eenvoudig SMS berichten versturen. U maakt geheel vrijblijvend en gratis een account aan. Voor het gebruik van onze SMS Gateway betaalt u geen setup- en abonnementskosten. U betaalt bij Spryng uitsluitend voor het SMS bericht. U kunt via Spryng wereldwijd SMS berichten versturen in de vorm van Bulk SMS (groepSMS).

Account aanmaken
Om een account aan te maken, gaat u naar home en klikt u op de knop REGISTREER NU! Vervolgens geeft u uw gebruikersnaam, uw e-mailadres en uw wachtwoord aan, accepteert u de OPTA regels en algemene voorwaarden en klikt u op de button registreren. U ontvangt een e-mail met daarin een link. Om uw account te activeren moet u op deze link klikken en u bent klaar. U kunt vervolgens met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Het aanmaken van een account is natuurlijk gratis en volledig vrijblijvend.

Credits inkopen
Het inkopen van credits om SMS berichten te versturen, werkt zeer eenvoudig.

1.  Als u bent ingelogd, selecteert u in het menu > Opwaarderen.
2. Vervolgens geeft u het gewenste aantal credits op en selecteert u bevestigen.
3. U krijgt een overzicht van uw bestelling en de mogelijkheid om te betalen via: Mr . Cash of een bankoverschrijving. Bij Mr. Cash worden uw credits na voltooiing van betaling direct op uw account bijgeschreven. Bij een bankoverschrijving worden de credits op uw account bijgeschreven op het moment dat uw betaling binnen is op onze rekening. Dit duurt meestal 1 t/m 4 werkdagen.

SMS versturen
Als u bent ingelogd gaat u naar > stuur SMS. Hier kunt u vervolgens bepalen via welke route en op welk tijdstip u de SMS wilt versturen. In het vak ontvanger kunt u het nummer van de ontvanger of ontvangers handmatig invoeren of uit uw aangemaakte contacten selecteren. U kunt ook hele groepen selecteren. Heeft u nog geen contacten of groepen aangemaakt, kijk dan eerst bij (hoe kan ik contacten aanmaken/hoe kan ik groepen aanmaken). In het vakje afzender kunt u naar wens een eigen afzender invullen. Een afzender kan maximaal 14 cijfers, of 11 tekens bevatten. Let op! Alleen de volgende tekens zijn mogelijk: A t/m Z, a t/m z en 0 t/m 9. Dus geen spaties of andere tekens. Tenslotte kunt u in het laatste vakje uw bericht invoeren. Via Spryng kunt u ook long SMS versturen. Het eerste bericht kan maximaal 160 karakters bevatten. Het is mogelijk meerdere berichten in te voeren, hierbij worden de berichten automatisch verdeeld in berichten van maximaal 153 karakters per SMS. Maximale lengte is 612 karakters (4 berichten). Klik op de knop bevestig en uw bericht wordt verzonden.